FAHS Partnermöte måndagen den 26 mars 2018

FAHS partner – både gamla och nya – träffades på Karolinska Institutet den 26 mars för ett gemensamt utbyte av information och idéer kring hur vi kan jobba ihop för målet att öka fysisk aktivitet i vardagen – den viktiga vardagsrörelsen. Bland deltagarna var RISE, Stockholms Stad, Karolinska Institutet, SWECO, Landskapslaget, YFA, Skandia Idéer för livet, GIH, Teamkoncept, Sportmuséet och Idrottens Kraft representerade.

 

Seriös, Ambitiös, Generös – kärnvärden 2018

FAHS styrelse presenterade sitt förslag på aktiviteter för 2018 – Kunskapsbanken och SHINE 2018. Kärnvärdena Seriös- Ambitiös och Generös presenterades och diskuterades som en grund för det planerade arbetet i FAHS 2018. Seriös är all den forskning som vi kommer lägga i Kunskapsbanken. Ambitiös är Innovationstävlingen SHINE som vill nå betydligt fler och ta plats i samhällsdebatten.Generös är plattformen Kunskapsbanken som möjliggör ett fönster för forskare, företagare och andra intressenter att presentera sitt arbete inom vardagsrörelse och hälsa. Alla mottagna tips och idéer kring bra motion i vardagen kommer att läggas in i Kunskapsbanken och vissa lyftas upp av FAHS.

 

Föreslagna partnerevenemang 2018

Våra partners representeras av vitt skilda sektorer i samhället, vilket skapar kraft och innovation. Detta tar vi med oss in i olika förslag på partnerevenemang och idéer för att engagera svårnådda grupper som kom upp under mötet, bland annat:

  • Engagagemang i Järvaveckan för att nå stora grupper som både rör sig mindre än vad som rekommenderas och där psykisk ohälsa är ett stort problem.
  • Vitalis i Göteborg där e-lösningar för ökad hälsa lyfts upp. Bland våra sökande till SHINE 2015 och 2017 finns många bra idéer som passar bra in på detta tema.
  • E-sport lockar många unga men leder också till mycket stillasittande. Första upplagan av E-sportgalan arrangeras på Grand Hotel i september. FAHS borde se gaming och E-sport som en potentiell partner för att nå ut till en grupp som kan vara svårflirtad.
  • Hitta sätt att engagera barn och ungdomar. Där kan ”Tvärtom-språket” vara mer intressant än pekpinnar – att ”trappa ned”, dvs istället för att börja gå upp för trappor, gå ned. Eller att fråga dem hur de kan få sina föräldrar att börja motionera. ”Så får du dina föräldrar att röra på sig”. Skapar känsla av kontroll, glimten i ögat och kan väcka intresse för att barn och ungdomar också börjar röra på sig.
  • Elcyklar har stor potential. Hur kan FAHS engagera sig här? Cykelfrämjandet? Stadsplanering för förbättrad infrastruktur?
  • Hundägare kommer ut i alla väder. Går det att koppla till det? Rent a dog/hundpooler för ungdomar som extraarbete?

 

Vi tackar alla deltagare för den energi och det engagemang som de delade med sig av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *