KUNSKAPSDATABAS

 

Under 2018 vill vi bygga FAHS Kunskapsbank. En kunskapsbank möjliggör sökbarhet, öppen innovation (idéer blir öppet tillgängliga och kan korsbefrukta varandra) och uppföljning av initiativ, idéer och innovationer. Uppföljning i sin tur skapar förutsättningar för utvärdering och lärande över tid.

 

Vi avser att bygga upp FAHS Kunskapsbank med modererat/källgranskat innehåll i tre komponenter:

 

Komponent 1 fylls med forskning inriktat på nyttan av fysisk aktivitet samt orsakerna till vår allt mer stillasittande livsstil. Denna komponent utvecklas i nära samarbete med GIH, Karolinska Institutet och/eller andra akademiska institutioner för att säkerställa kvalitetssäkring av innehållet i denna komponent.

 

Komponent 2 kan ses som ett fönster för innovationstävlingen Shine där vi gör korta presentationer av alla tävlingsbidrag i tidigare och kommande tävlingar. Syftet med detta är framförallt att sprida de goda idéer som vi får in, vilket ytterligare ökar attraktiviteten av tävlingen.

 

Komponent 3 är en samlingsplats för andra initiativ, tips och idéer om hur man kan få fler att röra sig mer. Det finns redan många goda förslag och idéer som kan lyftas fram och länkas upp. Tanken är att skriva korta tipstexter och sedan länka direkt till relevant hemsida för ytterligare information, vilket ökar Kunskapsbankens relevans genom att skapa trafik till och från denna.

 

 

Kommentarer inaktiverade.